Битумна мембрана с посипка

Битумна мембрана с посипка

 

Битумните мембрани са един от най-широко използваните материали за хидроизолация на плоски покриви, тераси и други подобни конструкции. Те представляват полимерни материали, произведени от битум и стъкловлакна, които са устойчиви на атмосферни условия, ултравиолетова радиация и механични натоварвания. В зависимост от приложението и специфичните изисквания, могат да бъдат използвани различни видове битумни мембрани, включително и такива с посипка.

Битумните мембрани с посипка са обикновено произведени от две или повече слоя материал, които са изпълнени с битум и стъкловлакна. Вътрешният слой е обикновено от полиестерна основа, която е непропусклива за водата. Този слой е покрит със специален вид битум, който е устойчив на високи температури и механични натоварвания. Външният слой от битумна мембрана с посипка е покрит с каменна посипка, която допълнително увеличава устойчивостта на материала на ултравиолетова радиация и механични натоварвания.

Предимствата на битумните мембрани с посипка са многобройни. Те предоставят допълнителна защита на материала от вредното въздействие на слънчевата радиация и увеличават неговия живот и устойчивост. Каменната посипка предотвратява натрупването на вода на повърхността на материала, като по този начин го предпазва от повреди. Тези мембрани са лесни за инсталиране и осигуряват стабилна и надеждна защита на покривите и терасите.

Битумните мембрани с посипка могат да се използват за хидроизолация на различни типове покриви, включително плоски и наклонени. Те са подходящи за приложения върху бетонни